ARA

Domates Soslu Balýk (4 Kiþilik)

Domates Soslu Balýk (4 Kiþilik) Pirinci geleneksel yöntemlere göre piþirip pilav yapýn. Domatesleri dörde bölün. Suyunu bir kasede biriktirmeye çalýþýn.


Malzemeler:

2 Çay Bardaðý Pirinç
450 gr Soyulmuþ Domates
50 gr Siyah Zeytin
1 Soðan
1 Diþ Sarmýsak
2 Çorba Kaþýðý Zeytinyaðý
1 Tatlý Kaþýðý Kekik
1/2 Su Bardaðý Et Suyu
Karabiber
4 Balýk Filetosu
1 Çorba Kaþýðý Un
1-2 Tatlý Kaþýðý Kapari

Hazýrlanýþý:

Pirinci geleneksel yöntemlere göre piþirip pilav yapýn. Domatesleri dörde bölün. Suyunu bir kasede biriktirmeye çalýþýn.

Zeytinlerin çekirdeklerini çýkarýp ince ince kýyýn. Soðan ve sarmýsaðý soyup küçük küpler halinde doðrayýn.

Bir tencerede 1 çorba kaþýðý yaðý kýzdýrýp sogan ve sarmýsaðý kavurun. Domates ve kekiði ekleyin. Et suyu ve zeytini ekleyýp tuz ve karabiberle tatlandýrýn. 5 dakika kadar pýþirin.

Bu arada balýk filetolarýna tuz ve karabiber serpip una bulayýn. Kalan yaðý büyüktavada kýzdýrýp balýðý 4 dakika kýzartýn. Sýcak olarak bekletin.

Kapariyi domatesli karýþýma ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandýrýn. Balýðý, domates sosu ve pirinç pilavý eþliðinde servýs yapýn.

Öneri:

Büyük marketlerden kurutulmuþ sebze çeþitleri alabilirsiniz. Domates dýþýnda patlýcan, biber gibi sebzeleri de kurutulmuþ olarak temin edebilirsiniz. Dilerseniz muz dilimleri, elma, armut, ayva gibi kurutulmuþ meyve çeþitlerý bulabilirsiniz. Bu ürünleri mevsimlerine göre evde kendiniz de hazýrlayabilirsiniz.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen