ARA

Yoðurtlu Mus

Yoðurtlu Mus Yuvarlak bir kek kalýbýný yaðlayýp içine þeffaf folyo serin.


Malzemeler:

500 gr Füme Somon Balýðý
2 Salatalýk
1/2 Demet Dereotu
2 Kýrmýzý Soðan
500 gr Süzme Yoðurt
6 Yaprak Jelatin
Tuz, Karabiber

Hazýrlanýþý:

Yapýlýþý: Yuvarlak bir kek kalýbýný yaðlayýp içine þeffaf folyo serin. Füme somonu küçük küpler halinde doðrayýn. 1 salatalýðý soyup küp küp doðrayýn. Dereotunu yýkayýp ayýkladýktan sonra ince ince kýyýn. Soðanlarý soyup minik küpler halinde doðrayýn. Somon küplerinin yarýsýný þeffaf folyonun üzerine yayýn. Bir kapta kalan somonu, salatalýk, dereotu, soðan ve süzme yoðurtla karýþtýrýn.

Jelatini bir miktar suda yumuþatýp süzün. Benmari usulü eritip yoðurtlu karýþýma ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandýrýn. Karýþýmý kalýbýn içine yerleþtirin ve üzerini bir býçakla düzeltin. Bir gece bekletin. Ertesi gün kalýbý düz bir servis tabaðýnýn üzerinde ters çevirip çýkarýn. Kalan salatalýðý iyice yýkayýp ince dilimler halinde doðrayýn. Yoðurtlu musu salatalýk ve dereotu ile süsleyip servis yapýn.

Afiyet Olsun.

Editör Notu: Benmari usulü nedir? Tariflerde sýkça sözü edilen benmari, bir piþirme usulüdür. Ýçinde su bulunan büyük bir kabýn veya tencerenin içerisine daha küçük bir kabý yerleþtirin. Büyük kabý ocaðýn üzerine alýp küçük kapta tarifte sözü edilen malzemeyi piþirin veya eritin. Benmari daha çok tatlý tariflenin de örneðin çikolata eritmek için uygulanýr.





COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen