ARA

Mandalina Sosunda Levrek Buðulama

Mandalina Sosunda Levrek Buðulama Levreði ayýklayýp iyice yýkadýktan sonra, Kereviz, Dereotu, taze soðan, kuru soðan birlikte yayvan bir tencere yerleþtirin.


Malzemeler:

Büyük bir adet Levrek ( 1kg civarýnda )
2 adet yumurta sarýsý
1 Limonun dýþ kabuðu rendesi
4 Mandalina'nýn suyu
2 Çorba Kaþýðý un
1 sap Kereviz
1/2 Demet Dereotu
3 adet Taze Soðan
1 adet Kuru Soðan
1,5 Bardak su

Hazýrlanýþý:

Levreði ayýklayýp iyice yýkadýktan sonra, Kereviz, Dereotu, taze soðan, kuru soðan birlikte yayvan bir tencere yerleþtirin. Tuz ve karabiber ilave edip, suyunu ekleyip balýðýn eti kemiðinden ayrýlýncaya kadar aðzý kapalý olarak (balýðýn büyüklüðüne göre en fazla 10 dakika) piþirin, sonra balýðýn kýlçýklarýný ayýklayýp fýrýn kabýna yerleþtirin.

Sosu için yumurta sarýlarýný un ile çýrpma teli yardýmý ile çýrpýn, balýðýn suyunu süzerek karýþýma ilave edin, kýsýk ateþte koyulaþmaya baþlayýncaya kadar karýþtýrarak piþirin, koyulaþmaya baþlayýnca azar azar mandalina suyunu ilave edin elde ettiðiniz sosu fýrýn kabýna koyduðunuz levreðin üzerine ekleyip üstüne rendelenmiþ limon kabuðunu ve biraz rendelenmiþ kaþar peynirini ilave ederek fýrýnda 10 dakika daha piþirin. Buyurun size saðlýklý, hafif, kolay ve lezzetli bir yemek.

Afiyet Olsun.
Erenler Sofrasý -BODRUM

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen