ARA

Sütlü Balýk

Sütlü Balýk Satýn alýrken balýkçýya hazýrlatacaðýnýz balýk filetolarýný ince þeritler halinde kesin, fýrýna girecek bir tepsi veya yayvan cam kaba yan yana dizin.


Malzemeler:

500 gram beyaz etli balýk (levrek, dil, çipura)
2 kaþýk krema
Yarým su bardaðý süt
2 diþ sarýmsak
1 limonun suyu
1 çay kaþýðý tuz
Beþamel Sosu Ýçin;
2 yemek kaþýðý un
4 yemek kaþýðý sývý yað
1 su bardaðý süt
2 yemek kaþýðý rende kaþar peyniri

Hazýrlanýþý:

Satýn alýrken balýkçýya hazýrlatacaðýnýz balýk filetolarýný ince þeritler halinde kesin, fýrýna girecek bir tepsi veya yayvan cam kaba yan yana dizin. Sarýmsaðý ayýklayýn, 1 çay kaþýðý tuz ile havanda dövün. Havana krema ve limon suyunu ekleyin, iyice karýþtýrýn, balýklarýn üzerine dökün, önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda 15-20 dakika piþirip, çýkartýn.

Bir tencereye sývý yaðý koyun, ýsýnýnca unu ekleyin, rengi dönene kadar yakmadan kavurun, yavaþ yavaþ sütü ilave ederek karýþtýrmaya devam edin, topaksýz sulu bir bulamaç kývamýna gelince fýrýn tepsisindeki balýklarýn üzerine dökün. Rende kaþarý ekip tekrar fýrýna sokun, üstü kýzarýnca çýkartýp sýcak olarak sofraya getirin. Arzu ederseniz balýk filetolarýnýn arasýna karides ve mantar da koyabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen