ARA

Lüfer Izgara (4 Kiþilik)

Lüfer Izgara (4 Kiþilik) Önce ýzgarayý yakýn. Izgara telini yaklaþýk 1 çorba kaþýðý ayçiçek yaðý ile yaðlayýn. Balýklarýn iyi piþmesi isteniyorsa her iki taraflarýna da býçakla birer çentik atýn.



Malzemeler:

1 çorba kaþýðý ayçiçek yaðý (ýzgara telini yaðlamak için)
4 orta boy lüfer (temizlenip, yýkandýktan sonra kurulanmýþ)
4 çorba kaþýðý un
1/2 çay kaþýðý tuz
2 limonun suyu
1/2 su bardaðý zeytinyaðý
1/2 demet maydanoz (ince kýyýlmýþ)

Hazýrlanýþý:

Önce ýzgarayý yakýn. Izgara telini yaklaþýk 1 çorba kaþýðý ayçiçek yaðý ile yaðlayýn. Balýklarýn iyi piþmesi isteniyorsa her iki taraflarýna da býçakla birer çentik atýn. Eðer az piþmiþ isteniyorsa bu iþlemi yapmayýn. Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karýþtýrýn.

Limon suyunun 2 çorba kaþýðýný bir kenara ayýrýp, kalanýný balýklarýn üzerine serpin. Balýklarý una bulayýp, fazla ununu silkeleyin.

1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyaðý olacak þekilde bir sos hazýrlayýn.

Balýklarý sýcak ýzgaraya yerleþtirin. Balýklar piþerken, temiz bir fýrçayla arasýra hazýrlamýþ olduðunuz bu sostan üzerlerine sürün. Yaklaþýk 5 dakika sonra balýklarý alt üst ederek, diðer yanlarýný da 5 dakika kadar piþirin.

Balýklarý önceden ýsýtýlmýþ tabaklara alýn. Kalan limon suyu-zeytinyaðý karýþýmýna kýyýlmýþ maydanozu ilave edin. Izgara lüferleri, zeytinyaðý-limon sosuyla birlikte, sýcak olarak servis yapýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen