ARA

Kalamar Tava (6 Kiþilik)

Kalamar Tava (6 Kiþilik) Kalamarlarý Yýkayýp kuruladýktan sonra yarým parmak kalýnlýðýnda halka þeklinde doðrayalým. Üzerine karbonat ve þekeri ilave edip hepsini harmanlayalým.



Malzemeler:

6 Orta Boy Kalamar
1 Su Bardaðý Sývý Yað
1 Çorba Kaþýðý Þeker
1 Tatlý Kaþýðý Karbonat
1 Su Bardaðý Un
Tuz

Sos Ýçin:

1 Kutu Doðranmýþ Domates
1/2 Yarým Havuç
2 Arpacýk Soðaný
1 Diþ Sarýmsak
1/2 Kereviz
1/2 Çay Bardaðý Sývý Yað
Tuz
1/2 Tatlý Kaþýðý Kuru Fesleðen

Hazýrlanýþý:

Kalamarlarý Yýkayýp kuruladýktan sonra yarým parmak kalýnlýðýnda halka þeklinde doðrayalým. Üzerine karbonat ve þekeri ilave edip hepsini harmanlayalým(bu iþlem kalamarý yumuþatmak ve lezzetini arttýrmak için)

Ayrý bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip karýþtýralým. Kalamarlarý una bandýrýp fazla ununu silkeleyerek kýzgýn yaðda eþit aralýklarla dizerek arkalý önlü hafif pembeleþene dek kýzartalým.

Sos Ýçin: Havucu tavla zarý gibi doðrayalým. Kerevizi ayný irilikte doðrayalým. Tavaya sývý yaðý koyalým. Havucu, soðanlarý, sarýmsaklarý ve kerevizi ilave ederek yumuþayana dek soteleyelim. Ardýndan 1 kutu domates konservesini tavaya boþaltýp tuzunu ve yarým tatlý kaþýðý fesleðeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika kaynatalým. Bu sosu kalamarlarýn yanýnda ikram edelim.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen