ARA

Hamsi Kuþu (6 Kiþilik)

Hamsi Kuþu (6 Kiþilik) Balýklarý temizle, kuyruklarýný koparmadan kýlçýðýný çýkar, yýka, 1 tatlý kaþýðý tuz ekle karýþtýr, süzgeçte 15 dakika beklet.





Malzemeler:

1200 gr Hamsi
2 Tatlý Kaþýðý Tuz
1/4 Demet Maydanoz
2 Orta Boy Soðan
2,5 Yemek Kaþýðý Zeytinyaðý
1/2 Yemek Kaþýðý Çamfýstýðý
1/2 Su Bardaðý Pirinç
1 Su Bardaðý Su (sýcak)
1/2 Yemek Kaþýðý Kuþüzümü
1/4 Tatlý Kaþýðý Kara biber
1/4 Tatlý Kaþýðý Þeker
1/3 Su Bardaðý Mýsýr unu
2 Adet Yumurta
6 Yemek Kaþýðý Sývý yað (kýzarýrken çektiði)

Hazýrlanýþý :

Balýklarý temizle, kuyruklarýný koparmadan kýlçýðýný çýkar, yýka, 1 tatlý kaþýðý tuz ekle karýþtýr, süzgeçte 15 dakika beklet.

Maydanozu yýka, ayýkla. Soðaný soy, yýka, ince ince doðra, zeytinyaðý ve çamfýstýðý ile birlikte tencereye koyup kapaðý kapat, kýsýk ateþte ara sýra karýþtýrarak 7-8 dakika öldür.

Pirinci yýka, süz, soðana kat, 1-2 kez çevir. Suyu ve kalan tuzu koy, karýþtýr. Kuþüzümünü serp. Önce orta, sonra kýsýk ateþte suyunu çekene deðin 15-20 dakika piþir. Maydanozu kýy, karabiber ve þekerle birlikte pilava ekle, karýþtýr. Hamsilerden iki adedinin boþ kýsýmlarýný mýsýr ununa batýr, kuyruklarý ayný tarafa gelecek þekilde avucuna ser, ortasýna 1 tatlý kaþýðý kadar pilav koy, üçüncü hamsinin de dýþ kýsmýný unla, için üzerine kapat, kuyruk ve baþ kýsýmlarýný bükerek iyice yapýþtýr, kuþa benzer dolmalar yap.

Yumurtayý çýrp, dolmalarý batýrarak kýzdýrýlmýþ derin yaðda kýzart.

Not: Karadeniz yöresi yemeklerindendir. Þekli kuþa benzediði için bu adý almýþtýr. Hamsi Dolmasý da denebilir. Sebze salatasý ile servis edilir.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen