ARA

Balýk Kroket (4 Kiþilik)

Balýk Kroket (4 Kiþilik) Patatesleri bol suda yumuþayana dek haþlayýn. Kabuklarýný soyduktan sonra bir çatal yardýmýyla ezin. Üzerine 2 çorba kaþýðý tereyaðý ve 1 su bardaðý sütü ilave edin.




Malzemeler:

2 adet patates
2 çorba kaþýðý tereyaðý
1 su bardaðý süt
2 adet taze soðanýn yeþil kýsmý
1 kg haþlanmýþ kefal
1 tutam kakule
1 tutam kiþniþ
1 tutam karanfil tozu
1 tutam kimyon
1 tutam tarçýn
1 tutam tuz
2 adet yumurta
Yarým su bardaðý su
Galeta unu
Kýzartmak için: Sývý yað


Hazýrlanýþý :

Patatesleri bol suda yumuþayana dek haþlayýn. Kabuklarýný soyduktan sonra bir çatal yardýmýyla ezin. Üzerine 2 çorba kaþýðý tereyaðý ve 1 su bardaðý sütü ilave edin. Kývamýna gelene dek çatal ile ezmeye devam edin.

Küçük parçalar þeklinde kestiðiniz kefali ve soðanlarýn yeþil kýsýmlarým, kakuleyi, kiþniþi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçýný ve tuzu patates püresinin üzerine ekleyin. Malzemeler özleþene dek yoðurun.

Ceviz iriliðinde parçalar koparýp elinizle þekil verin. Ayrý bir kap yumurta ve suyu karýþtýrýn. Kroketleri önce bu karýþma sonra galeta ununa bulayýn. Kýzgýn sývý yaðda kýzartýp sýcak servis yapýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen