ARA

Fýrýnda Kalamar

Fýrýnda Kalamar Kalamarlarý 2-3 saat önceden 1 su bardaðý sütün içine koyup üstünü strechle sarýn ve buzdolabýnda bekletin.


Malzemeler:

2 adet içi temizlenmiþ, yüzeyi soyulmuþ kalamar
100 gr. beyaz peynir
6-7 adet kurutulmuþ domates
7-8 yemek kaþýðý zeytinyaðý
Kekik
1/2 demet maydanoz
Yarým limon
Tuz
Karabiber

Hazýrlanýþý:

Kalamarlarý 2-3 saat önceden 1 su bardaðý sütün içine koyup üstünü strechle sarýn ve buzdolabýnda bekletin. Beyaz peyniri küçük parçalar halinde küp küp kesin ve bir kabýn içinde kekiðe batýrýn. Domates kurusunu ince þeritler halinde doðrayýn, sýcak suyun içinde yumuþatýn..Baþka bir kabýn içinde kekikli peynirleri ve domates kurusunu 2 çorba kaþýðý zeytinyaðý ve tuz ile marine edin .

Hazýrladýðýnýz karýþýmý kalamarlarýn içine doldurun. Kalamarlarýn aðzýný bir kürdan yardýmýyla veya kalamarýn kafasýyla kapatýn. Yaðlý kaðýda yerleþtirin üzerine zeytinyaðý sürün ve bol karabiber ekleyin. 180 derece fýrýnda üstü iyice kýzarana kadar piþirin. Maydanozlarý ince kýyýn, limon suyu ilave edin. Servis tabaðýna maydanoz karýþýmý koyup üstüne piþen kalamarlarýnýzý koyun.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen