ARA

Dil Mantar Soslu

Dil Mantar Soslu Hazýrlanmasý kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öðle ya da akþam yemeði olarak, patates püresi ve ýzgara domatesle servis edebilirsiniz.


Malzemeler:

20 Sýðýr Dili Dilimi (ince kesilmiþ)
45 gr Margarin (3 çorba kaþýðý)
250 gr Mantar (temizlenip dilimlenmiþ)
1 1/2 Çorba Kaþýðý Mýsýr Niþastasý (2 çorba kaþýðý suda eritilmiþ)
150 gr Et Suyu (3/4 su bardaðý)
1 Çay Kaþýðý Tuz
1 Kahve Kaþýðý Karabiber
50 gr Konyak (1/4 su bardaðý)

Hazýrlanýþý:

Hazýrlanmasý kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öðle ya da akþam yemeði olarak, patates püresi ve ýzgara domatesle servis edebilirsiniz. Büyük ve derin bir tavada yaðý orta ateþte eritiniz. Yað kýzýnca mantarlarý ekleyip ara sýra karýþtýrarak piþiriniz. Tavayý ateþten alýp, tahta kaþýkla eritilmiþ mýsýr niþastasýný ekleyip iyice karýþtýrýnýz.

Tavayý yeniden ateþe oturtup yavaþ yavaþ et suyunu katýnýz; karýþýmý pürtüksüz olana kadar karýþtýrýnýz. Devamlý karýþtýrarak tuz, karabiber ve konyaðý katýnýz. Dil dilimlerini tavaya koyup sosa iyice bulayýnýz. Ateþin altýný kýsýp, ara sýra karýþtýrarak 15-20 dakika, dilimler iyice ýsýnýp, sos koyulaþýncaya kadar piþiriniz. Tavayý ateþten alýp, içindekileri ýsýtýlmýþ bir servis tabaðýna aktararak servis ediniz.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen