ARA

Balýk Buðulama (2 Kiþilik)

Balýk Buðulama (2 Kiþilik) Mevsimlik beyaz etli balýðý fileto biçiminde temizleyin. Geniþ bir tencereye alýn. 1 buçuk su bardaðý domates suyu ve 1 su bardaðý suyu tencereye dökün.


Malzemeler:

1 adet beyaz etli balýk
1 buçuk su bardaðý domates suyu
1 su bardaðý su
2 adet defne yapraðý
2 diþ sarýmsak
1 adet soðan
3 çay kaþýðý sývý yað
1 çorba kaþýðý un
1 çay kaþýðý karabiber
1 çay kaþýðý kýrmýzýbiber
1 dilim limon
1 çorba kaþýðý soya sosu
Tuz

Hazýrlanýþý :

Mevsimlik beyaz etli balýðý fileto biçiminde temizleyin. Geniþ bir tencereye alýn. 1 buçuk su bardaðý domates suyu ve 1 su bardaðý suyu tencereye dökün. 2 adet defneyapraðýný tencereye ekleyin. 2 diþ sarýmsaðý dövün.Soðaný yemeklik doðrayýn. Sývý yaðla birlikte tencereye alýn. 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaþýðý karabiber, 1 çay kaþýðý kýrmýzýbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin.

Tenceredeki su kaynayýnca, üzerine 1 çorba kaþýðý unu yavaþ yavaþ serpin. Topaklaþmamasý için kaþýkla iyice karýþtýrýn. Bu þekilde 5-10 dakika daha kaynatýn.Daha sonra çukur bir servis tabaðýna alýn. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kýyýlmýþ dereotu ekleyip sýcak þekilde servis yapýn.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen