ARA

Barbunya Izgara (1Kiþilik)

Barbunya Izgara (1Kiþilik) Ön hazýrlýk olarak içini temizlemek için balýklarýn karýnlarýný kesin. Ýç organlarýný çýkardýktan sonra balýklarý bol suda yýkayýn.


Malzemeler:

4-5 adet barbunya balýðý,
2 adet biber
1 adet domates
Sosu için:
1 çorba kaþýðý zeytinyaðý
1 çorba kaþýðý limon suyu
Tuz

Hazýrlanýþý:

Ön hazýrlýk olarak içini temizlemek için balýklarýn karýnlarýný kesin. Ýç organlarýný çýkardýktan sonra balýklarý bol suda yýkayýn. Keskin bir býçak yardýmýyla pullarýný temizleyin. Izgarada 10 dakika piþirin ve servis tabaðýna alýn.

Domatesi ve biberleri de ýzgarada piþirin. Sosu için 1 çorba kaþýðý zeytinyaðý, 1 çorba kaþýðý limon ve tuzu karýþtýrýn. Servis tabaðýna aldýðýnýz balýðýn üzerine bu sostan döktükten sonra servis yapýn.

Not: Barbunya balýðýný ýzgaranýn yaný sýra tavada da piþirebilirsiniz. Ancak balýðýn lezzetli olmasýný saðlamak için unladýktan sonra iyice silkelemenizde yarar var. Fazla un ile birlikte kýzaran balýðýn tadý bozulabilir. Ayrýca balýðýn üzerine dökmek için hazýrladýðýnýz sosu buzdolabýnda bir kaç gün bekletin.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen