ARA

Biftekli ve Sebze Güveci

Biftekli ve Sebze Güveci Öncelikle fýrýný 180 derecede ýsýtalým. Daha sonra eti temizleyelim ve küçük küpler halinde doðrayalým.


Malzemeler:

500 Gr Biftek
1 Adet Soðan
3 Diþ Sarýmsak
2 Çay Kaþýðý Kimyon
1 Çay Kaþýðý Kekik
2 Tane Defne Yapraðý
3 Adet Domates
4 Adet Patates
2 Adet Havuç
6 Adet Kabak
250 Gr Mantar
2 Kaþýk Domates Püresi
1 Su Bardaðý Kýrmýzý Þarap
1 Demet Maydanoz
1 Çay Bardaðý Sývý Yað
1 Tutam Tuz

Hazýrlanýþý:

Öncelikle fýrýný 180 derecede ýsýtalým. Daha sonra eti temizleyelim ve küçük küpler halinde doðrayalým. Yapýþmayan ve derin bir kýzartma tenceresini çok hafif yaðlayarak, etler iyice piþene kadar kýzartalým ve bir kenara alýp tenceremizi tekrar yaðlayalým.

Soðaný ekleyelim ve hafif pembeleþinceye kadar piþirelim. Ezilmiþ sarýmsaklarý, kimyonu, kekik ve defne yapraklarýný da koyup bir dakika boyunca karýþtýralým. Etleri tekrar tencereye alalým ve üzerine baharatlarý serpelim.5 bardak su ile doðranmýþ domatesleri ekleyelim ve aðýr aðýr 10 dakika kaynatalým.

Etleri bir güvece alarak doðranmýþ patatesleri, ince dilimlenmiþ havuçlarý, kabaklarý, ikiye böldüðümüz mantarlarý, domates püresi ve son olarakta kýrmýzý þarabý ekleyip iyice karýþtýralým.

Rendelenmiþ kaþar peynir serpiþtirip, güvecin üzerini kapatýp 1 saat fýrýnda piþirelim. Çýkardýktan sonra üzerini açýp 20 dakika daha fýrýnlayalým. Defne yapraklarýný çýkartalým ve maydanozlarla süsledikten sonra servis edelim.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen