ARA

Portakallý Ördek

Portakallý Ördek Margarini bir tencereye koyup kýzdýrýn. Ýçine temizlenmiþ, tütsülenmiþ, ayaklarý gerisine geçirilmiþ ve tuzlanmýþ ördeði koyun.


Malzemeler:

2 kg aðýrlýðýnda bir ördek
2 adet portakal
2 çorba kaþýðý margarin
4 adet küp kesme þeker
1 çay kaþýðý patates unu
1 çorba kaþýðý portakal likörü
1 çorba kaþýðý portakal marmeladý
1 çorba kaþýðý þarap

Hazýrlanýþý:

Margarini bir tencereye koyup kýzdýrýn. Ýçine temizlenmiþ, tütsülenmiþ, ayaklarý gerisine geçirilmiþ ve tuzlanmýþ ördeði koyun. Bir tarafý kýzardýktan sonra çevirerek, her iki tarafý da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika fýrýnda kýzartýn.

Diðer yandan bir portakalýn kabuðunu soyun, çok ince doðrayýp, biraz su içinde haþlayýn. Ýkinci bir portakalýn üstünü kesme þeker ile ovun, ayný þekeri ateþte sarýmtýrak bir renk alýncaya kadar eritin.

Ýki portakalýn kabuklarýný ve zarlarýný çýkarýn, dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabýnda saklayýn. Piþen ördeðin yaðýný tencereden çýkarýn, ayný kaba þarap ve pýhtýlaþmasý için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getirdiðiniz þeker, ince doðranmýþ ve haþlanmýþ portakal kabuðu, portakal marmeladý ve portakal likörünü ilave edin.

Ördeði, istediðiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayý ve süs olarak portakal dilimlerini koyup sýcak servis yapýn.

Afiyet Olsun.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen