ARA

Kurban Bayramý’na Özel Saðlýklý Tarifler

Kurban Bayramý’na Özel Saðlýklý Tarifler Bayramýn en güzel yemekleri...


Et haþlama

Malzemeler: Kemikli-ilikli et, patates, havuç ve soðan

Yapýlýþý: Tüm malzemeler biraz tuz ve su eklenerek düdüklü tencerede piþirilir. Etler piþtikten sonra, yemek suyu ile birlikte bol karabiber ve limon suyu ile servis edilir.

Et kavurma

Kavurmanýn yerken lezzetli ve yumuþak olmasý için en azýndan bir gün boyunca dinlenmiþ etten yapýlmasý gerekmektedir. Dinlenmiþ, yaðsýz etler, küçük küçük parçalara bölünerek, su tereyaðý veya kuyruk yaðý eklenmeden düdüklü tencerede piþirilmelidir. Etler piþtikten sonra bol kekik eklenerek servis edilebilir. Sebze desteði amacýyla, kavurma piþtikten sonra küp küp doðranmýþ domates, ince kýyým biber ve kekik ile yaðsýz bir tavada aðzý kapalý olarak kýsýk ateþte piþirilebilir. Piþtikten sonra üzerine ince kýyýlmýþ maydanoz eklenerek servis edilebilir. Kahvaltýda yenilen kavurmada porsiyon kontrolü çok önemlidir. Yüksek oranda protein içerdiði için kahvaltýda ayrýca yumurtaya veya yaðlý peynirlere gerek yoktur. Kahvaltý taze çið sebzelerle desteklenmelidir.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen