ARA

Saðlýklý Et Piþirmek Ýçin Dört Püf Noktasýna Dikkat!

Saðlýklý Et Piþirmek Ýçin Dört Püf Noktasýna Dikkat! Sofralarýnda saðlýklý et tüketmek isteyenlerin sadece birkaç püf noktasýna dikkat etmesi yeterli…


KUYRUK YAÐI KULLANMAYIN: Ýç yaðý ve kuyruk yaðý kolesterol ile trigliserit seviyelerini en kolay yükselten yaðlar. Bu yüzden et mümkün olduðunca yaðlardan arýndýrýlmalý ve o þekilde piþirilmelidir.

TEREYAÐINDA KAVURMAYIN: Etin yað dokusu içerisinde kendisinden bulunan yaðlar, piþirme esnasýnda eriyerek ete yeterli lezzeti katar. Ekstra yað eklemeye gerek yoktur. Özellikle yaðlý etleri bir de tereyaðýnda kavurmak son derece saðlýksýzdýr.

KIZARTMA YAPMAYIN: Et, haþlama, ýzgara veya fýrýnda piþirilmelidir. Kuþbaþý halinde doðranarak yaðsýz olarak sebzelerle birlikte sote de edilebilir. Kýzartma ve kavurma yöntemleri mümkün olduðunca tercih edilmemelidir.

YÜKSEK ATEÞTE PÝÞÝRMEYÝN: Birden yüksek ateþe konulan etlerin dýþ yüzeyleri hýzlýca piþer, içleri çið kalýr. Hýzlýca piþme sürecinde dýþý katýlaþan et hem lezzetsiz olur hem de kanserojen maddeler oluþur. Bu nedenle kýrmýzý etin, uzun sürede piþtiði unutulmamalý ve mümkün olduðunca kýsýk ateþte piþirilmelidir.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen