ARA

Füme Et ve Sarý Kabaklý Penne Lisce

Füme Et ve Sarý Kabaklý Penne Lisce Küp küp doðranmýþ sarý kabaðýn yarýsý ile soðaný bir tutam tuz eklediðiniz suda haþlayýn.


Malzemeler:

300 gr Barilla penne lisce makarna
650 gr sarý kabak, kabuðu soyulmuþ ve 1 cm’lik küpler halinde doðranmýþ
200 gr füme et, ince ince doðranmýþ
50 gr soðan, doðranmýþ
25 gr (1+3/4 yemek kaþýðý) tereyaðý
Kekik
Tuz ve karabiber

Hazýrlanýþý:

Sebzeler piþince blender’dan geçirerek krema kývamýna getirin. Füme etleri, 150 derecede ýsýtýlan fýrýnda iyice gevrek, kýtýr kýtýr olacak þekilde piþirin. Kekiði tereyaðýnda, orta ateþte çevirin. Kalan sarý kabaðý da ekleyerek kavurmaya devam edin. Az miktarda tuz ve karabiberle tatlandýrýn. Önceden hazýrladýðýnýz krema kývamlý karýþýma ekleyin. Makarnayý tuzlu bol suda, al dente kývamýnda haþlayýn ve suyunu süzün. Sosa ilave ederek hepsini birlikte soteleyin. Makarna tabaklarýnda servis yapýn ve füme et kýtýrlarýyla süsleyin. Bu tarif, Barilla farfalle (kelebek) makarna kullanýlarak da hazýrlanabilir.

Dilerseniz, sarý kabak yerine balkabaðý da kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen