ARA

Çin Usulu Tavuk Kanadý

Çin Usulu Tavuk Kanadý Tavuk kanatlarýnýn uç kýsýmlarýnda kalabilecek tüyleri temizleyebilmek için iki üç tanesini bir þiþe takarak ayný anda tütsüleyebilirsiniz.


Malzemeler:

12 Adet tavuk kanadý
1/2 Kahve fincaný bal
Soya sosu
Tuz
Karabiber
Kýrmýzýbiber
Sosun bekletilme süresi : 2 saat

Hazýrlanýþý:

Parçaladýðýmýz tavuk kanatlarýný bir kaþýk unla ovalayarak oluþan siyah noktalarýn kaybolmasýný saðlayýn. Soya sosu ve balý bir çorba kaþýðý suyla birlikte bal iyice eriyinceye kadar çýrpýn. Bu karýþýma tuz, karabiber ve kýrmýzýbiber ekleyerek bir sos hazýrlayýn. Sos kasesini kapakla kapatarak buzdolabýnda 2 saat bekletin.(sosu önceden yapýp dinlendirirseniz sizin için daha kolay olur). Tavuk kanatlarýnýn iki tarafýný da bu sosa batýrýn. Isýya dayanýklý bir cam tepsiyi sývýyað ile yaðlayýn ve soslu kanatlarý tepsiye dizin. Önceden ýsýtýlmýþ 180 dereceli fýrýnda üzerleri kýzarýncaya kadar piþirin. Çin usulü tavuk kanadýný, kabuklarýyla birlikte fýrýnda piþmiþ taze patatesle, baharatlý pilavla veya haþlanmýþ mevsim sebzeleriyle servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen