ARA

Ev Yapýmý Ýsveç Köftesi

Ev Yapýmý Ýsveç Köftesi Mutlaka bilirsiniz, ev eþyalarý satan büyük bir maðazanýn yemek bölümünde uygun fiyatlara isveç köftesi satýlmaktadýr.


Bir çok insan da o uzun kuyruða hiç üþenmeden girip maðazaya uðradýðýnda mutlaka tadýna bakar. Ýsveç köftesini siz de sevenlerdenseniz ev yapýmý Ýsveç usulu köfteyi deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

1 kg. yaðsýz dana kýyma,
1 yumurta, yarým su bardaðý süt,
Yarým su bardaðý un,
1,5 tatlý kaþýðý tuz,
Yarým tatlý kaþýðý karabiber,
1 adet rendelenmiþ orta boy kuru soðan,
Yarým tatlý kaþýðý kimyon.
Sosu için:
2 yemek kaþýðý sývý yað,
2 yemek kaþýðý un,
1 tablet et bulyon,
1 su bardaðý su.

Hazýrlanýþý:

Köftenin tüm malzemelerini bir kabýn içerisine sýrasýyla ekleyip, iyice yoðurun. Bir kâseye soðuk su koyun, iki elinizi ýslatýn ve etten parçalar alarak avuç içinizde yuvarlayarak top köfteler haline getirin.
Saklamak istediðiniz kadar köfteyi aralýklý olarak bir tepsiye yerleþtirin ve 20 dakika kadar buzdolabýnýzýn derin dondurucusunda bekletin ve sonra çýkarýp saklamak üzere tekrar poþetlere yerleþtirin. Böylece köfteleriniz birbirine yapýþmadan derin dondurucuda saklama iþini halletmiþ olursunuz.

Ýyice kýzýnca köfteleri yerleþtirin ve önlü arkalý, dýþý kahverengi olup, içi piþene kadar kýzartýn. Sos tenceresine yaðý ekleyin. Yað kýzýnca unu ekleyip rengi deðiþinceye ve kokusu çýkýncaya kadar kavurun. Et Bulyon’u ve suyu ekleyin. Bir yandan sosu karýþtýrmaya devam edin. Sos koyulaþýnca ocaktan indirebilirsiniz. Sosu ister köftelerinizin yanýna isterseniz de üzerine dökebilirsiniz.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen