ARA

Diyet Bozdurmayan Yýlbaþý Hindisi (10 Kiþilik)

Diyet Bozdurmayan Yýlbaþý Hindisi (10 Kiþilik) Fýrýnýnýzýn uygun programýný 300 dereceye ayarlayýn.


Malzemeler:

5 kg. lýk hindi
10 diþ sarýmsak
2-3 tavla zarý büyüklüðünde zencefil
3-4 dal biberiye
4 yaprak defne
3 orta boy soðan
1 orta boy kabak
1 küçük havuç
1 küçük patates
1 Su bardaðý dondurulmuþ bezelye
1 Su bardaðý küçük parçalara ayrýlmýþ brokoli
1 küçük kereviz
2 mandalina
2 yemek kaþýðý zeytinyaðý
Kuru malzemeler;
3 çay kaþýðý tuz
2 çay kaþýðý kýrmýzýbiber
2 çay kaþýðý karabiber
2 çay kaþýðý fesleðen
2 çay kaþýðý kiþniþ

Hazýrlanýþý:

Oda ýsýsýna gelmiþ olan hindiyi yýkayýp yaðlayýn, sarýmsakla güzelce ovalayýn. Bir kasede karýþtýrdýðýnýz tüm kuru malzemeleri hindinin hem içine hem de derisinin üzerine iyice yedirin. Biberiyeleri saplarýndan hindinin but ve göðüs kýsmýna ete geçecek þekilde batýrýn. 2 defne yapraðýný, 5 diþ sarýmsaðý, 2 parça zencefili hindinin içine yerleþtirip butlarý baðlayýn ve hindiyi geniþ bir fýrýn tepsisine yerleþtirin. Tepsiye 1 çay bardaðý su ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kapatýp fýrýna koyun ve fýrýn ýsýsýný 250 dereceye düþürün.1 saat piþen hindinin üzerindeki folyoyu çýkarýn, üzerini tepsideki suyla ýslatýn ve fýrýna geri koyun.

Bu arada tüm sebzeleri kuþbaþý büyüklüðünde kesin. Mandalinalarýn suyunu sýkýn. Yarým saat sonra tepsideki sudan alarak hindinin üzerini kaþýkla ýslatýn. Eðer su azalmýþsa kaynamýþ sýcak su ilave edin. Yarým saat sonra hazýrladýðýnýz sebzeleri kalan sarýmsak, defne ve zencefili de sebzelere ekleyin tüm bu malzemeyi hindinin tesisine dökerek üzerine 2 kaþýk zeytinyaðýný ve mandalina suyunu gezdirin. Arada bir sebzeleri karýþtýrarak en az 1 saat daha 200 derecede piþirmeye devam edin. Eðer saplamalý termometreniz varsa hindinin göðüs ve but iç ýsýlarýnýn 75-80 dereceye çýktýðýný kontrol edin.

Piþen hindiyi fýrýndan çýktýktan yarým saat sonra servis edebilirsiniz. Bu þekilde hazýrladýðýnýz hindiden ve sebzelerinden diyetinizi bozmadan gönül rahatlýðýyla yiyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen