ARA

Kavurma Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kavurma Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? Dana eti mi koyun eti mi yoksa kuzu etimi….


Zeytinyaðý tercih edin. Eti piþirme sýrasýnda etin yaðsýz kýsýmlarýný tercih etmek ve piþirme yöntemi olarak ýzgara veya haþlama yöntemini kullanabilir “Et kavrularak veya kýzartýlarak piþirilmemeli ve piþirme sýrasýnda kuyruk yaðý, tereyaðý gibi doymuþ yaða sahip katý yaðlar kullanýlmamalý. Ýçerisindeki doymuþ yað oraný yüksek olan kýrmýzý et yanýnda, dengeli bir karýþým saðlamak için az zeytinyaðý konulmuþ salata dengeyi saðlayabilir”

Nasýl yapýlmalý? Kurban bayramlarýnda özellikle kavurma da çok yapýlan kavurmanýn içine tereyaðý ve kuyruk yaðý konulmadan, kendi suyu ile kýsýk ateþte piþirilmesin tavsiye edilir “Etin içeriðinde bulunan yað, yemeðin lezzeti için yeterli olduðundan ayrýca yað eklemeye gerek yoktur”

Editör Tavsiyesi: Tercih dana eti antrikot’tan yapýlmasýdýr, fakat koyun eti aðýr ve kokusundan dolayý, kuzu eti ile karýþtýrýlarak ve tarçýn eklenerek o aðýr ve kokusunun azalýp yok olmasýný saðlayabilirsiniz.(Kayýnpederi'me teþekkür ederim)

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen