ARA

Adana Kebabý (4 Kiþilik)

Adana Kebabý (4 Kiþilik) Dana bonfile,kuruk yaðý,kuzu boþluðu'nu kasaptan alýrken hepsini geniþ kýyma aynasýnda çektirin.






Malzemeler :

1kg Yaðsýz dana bonfile
100gr Kuyruk yaðý
100gr Kuzu boþluðu
Karabiber
Ýsot
Tuz
2 adet Soðan
1 adet Maydonoz

Hazýrlanýþý :

Dana bonfile,kuruk yaðý,kuzu boþluðu'nu kasaptan alýrken hepsini geniþ kýyma aynasýnda çektirin.

Çektirdiðiniz kýymayý baharatlarýný atýp yarým saat çið köfte yoðurur gibi yoðurun ve buzdolabýnda bir gün bekletin. Soðanýmýzý rendeleyelim ve maydonozlarýmýzý ince,ince kýyalým soðanla maydonozu karýþtýrýp onuda birgün bekletelim. Kýymamýzý dolaptan çýkarýp soðan ve maydonozu tülbent yardýmýyla süzdürelim ve kýymamýza katalým ve yarým saat yoðurup dolapta dinlendirelim soðuyana kadar.

Þiþe takarken þilerimizi sývý yaðla yaðlayýp mangalýn üstünde ýsýtýp etlerimizi takalým. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye. Etlerimizi þiþe takarken ellerimizi yað yada suyla ýsatalým etimiz elimize yapýþmasýn ve ayrýca þiþe takarken etimizi parçalamayalým. Elimize aldýðýmýz þiþi sol elimizle tutup sað elimizi parmak ucuyla þiþin üstüne koyalým ve þiþ avumuzun içine orturduðu zaman dört parmaðýmýzla yukarýdan aþaðý etimizi þiþe yayalým.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen