ARA

Bahçývan Kebabý

Bahçývan Kebabý Ön hazýrlýk olarak arpacýk soðanlarýný ayýklayýp, bütün olarak býrakýn. Havucu kazýyýn. Ýri zar biçimi doðrayýn. Bezelyeyi ayýklayýn.





Malzemeler:

600 gr Kuzu kuþbaþý
60 gr margarin
150 gr Arpacýk soðaný
150 gr Havuç
150 gr Bezelye
200 gr Domates
1 tatlý kaþýðý Tuz
150 gr Çalý fasulyesi
150 gr Kabak
50 gr Dolmalýk biber
1/2 demet Dereotu
Baharat torbasý
2.5 bardak Su

Hazýrlanýþý:

Ön hazýrlýk olarak arpacýk soðanlarýný ayýklayýp, bütün olarak býrakýn. Havucu kazýyýn. Ýri zar biçimi doðrayýn. Bezelyeyi ayýklayýn.

Domatesi, kabuklarýný soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doðrayýn. Çalý fasulyesinin kýlçýklarýný ayýklayýn.

Kabaðý kazýyýn. Dolmalýk biberin sap ve çekirdekli kýsýmlarýný alýp, atýn. Her üç sebzeyi de, havuçta olduðu gibi, iri zar biçimi doðrayýn.

Dereotunu yýkayýp iyice kuruladýktan sonra, ince kýyýn. Yaðýn üçte birini oýta boy bir tencerede, otta ateþte eritin. Yað kýzmaya baþlayýnca arpacýk soðaný, havuç ve çalý fasulyesini ilave edip. ara sýra karýþtýrarak, 3-4 dakika sote edin. Dolmalýk biber ve kabaðý da katýp, birkaç dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi ateþten alýn.

Kalan yaðý, büyük bir tencerede, oýta ateþte eritin. Yað kýzmaya baþlayýnca, kuþbaþý doðranmýþ kuzu etini ilave edin. Ateþi açýn. Etleri bir kevgirle ara sýra karýþtýrarak, 5-6 dakika, pembeleþinceye kadar sote edin. Domatesi katýn. Ara sýra karýþtýrmaya devam ederek, birkaç dakika daha piþirin.
Tuzunu koyup, karýþtýrýn. Sebzeleri katýn.

Baharat torbasýný ekleyin. Suyunu ilave edip, bir taþým kaynatýn. Bu arada tencerenin üzerinde oluþan kefi, bir kevgirle alýp, atýn.

Ateþi kýsýn. Tencerenin kapaðýný sýkýca örtün. Kebabý, aðýr ateþte 25-30 dakika, etler yumuþayýncaya kadar piþirin. Bu süre içinde, ara sýra tencerenin kapaðýný açýp, etlerin piþip piþmediðini kontrol edin. Gerekirse piþirme süresini uzatýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen