ARA

Ispanaklý Tavuk Rulo

Ispanaklý Tavuk Rulo Havucu ve kabaðý tavla zarý iriliðinde doðrayýn.


Malzemeler:

4 adet kemiði çýkarýlmýþ tavuk budu
1 kg ýspanak
75 gr taze kaþar
2 yumurta
2 orta boy soðan
Sos Malzemeleri;
Tavuk budunun kemikleri
1 orta boy havuç
1 ufak soðan
1 kabak
1 defneyapraðý
Soya sos
Maydanoz ve kereviz yapraðý

Hazýrlanýþý:

Havucu ve kabaðý tavla zarý iriliðinde doðrayýn. Sonra tuz karabiber, 1 tatlý kaþýðý soya sos, defneyapraðý varsa kereviz yapraðý ince çintilmiþ soðaný, tavuk budu kemikleri ile birlikte bir miktar kavurun. 1 çorba kaþýðý elenmiþ unu sosa katarak, 1 su bardaðý tavuk suyu ile 15 dakika kaynatýn. Kemikleri ve defneyapraklarýný çýkartarak, sosu süzgüden geçirin. Bu sos ýspanaklý Tavuklarýn üzerine dökülecektir. Tavuk budlarýný dövün. (Þeffaf buzdolabý folyolarý arasýna koyarsanýz rahat ve yapýþmadan inceltilir.)

Diðer yandan ýspanaðý iyice yýkayarak süzün. Ýrice keserek, yemeklik doðranmýþ soðan ile su katmadan kavurun. Rende kaþarý ilave edin. (Arzu edenler Curry ile tatlandýrabilirler.) Tuz, karabiber ve iyice çýrpýlmýþ yumurtayý da koyduktan sonra, 5 dakika daha kavurun. Ýç malzeme soðuyunca, inceltilmiþ tavuk butlarýna sigara böreði gibi sarýn. Tavuk budu sarmalarýný, yaðlanmýþ fýrýn tepsisine koyarak, 170 derecelik fýrýnda, 20 dakika kapaksýz olarak fýrýnlayýn.(Tavuk kurumamalýdýr.) Servis tabaðýna alýnan ýspanaklý tavuklarýn üzerine, daha önce hazýrlanan sosu, sýcak olarak dökün. Beyaz pilav veya Yasmin pirinç pilavý ile servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen