ARA

Testi Kebap

Testi Kebap Yaðý büyükçe bir tencereye koyup, orta ateþte eritiniz.


Malzemeler:

500 gr Kuzu eti
250 gr tereyaðý
3 orta boy soðan
1 çorba kaþýðý un
4 büyük domates
4-5 su bardaðý et suyu
1 su bardaðý yað
3 orta bpy patates
3 orta boy havuç
300 gr iç bezelye
1/2 demet maydanoz

Hazýrlanýþý:

Yaðý büyükçe bir tencereye koyup, orta ateþte eritiniz. Yað kýzýnca etleri ekleyip, bir delikli kepçeyle sýk sýk karýþtýrarak 8-10 dakika, pembeleþene kadar piþiriniz. Etler suyunu çekmek üzereyken soðanlarý ekleyip 5-6 dakika daha renkleri pembeleþene kadar piþiriniz. Unu katýp birkaç kez karýþtýrdýktan sonra domatesleri ekleyip birkaç kez daha karýþtýrýnýz.

Etlerin üstünü örtecek kadar et suyu katýp karýþýmý kaynamaya býrakýnýz. Bu arada orta boy bir tavaya rafine yaðý koyup orta ateþte kýzdýrýnýz. Yað kýzýnca parmak patatesleri ekleyip ara sýra çevirerek 5-6 dakika, her yanlarý hafifçe pembeleþene kadar kýzartýnýz. Tavayý ateþten alýp kýzarmýþ patatesleri bir delikli kepçeyle kaðýt peçete üstüne çýkararak fazla yaðlarýný süzdürünüz.

Orta boy tencereyi yarýsýna kadar suyla doldurup içine temizlenmiþ ve parmak parmak kesilmiþ havuçlarý atýnýz. Tencereyi orta ateþe oturtup, havuçlarý 10-15 dakika yumuþayana kadar haþlayýnýz. Tencereyi ateþten alýp havuçlarý çýkarýp süzünüz. Ayný tencereyi yeniden yarýsýna kadar su doldurup içine bezelyeleri atýnýz. Orta ateþte onlarý da yumuþayana kadar piþirip çýkarýnýz.

Öteki tenceredeki etler 1.5 saat iyice yumuþayana kadar piþtikten sonra haþlanmýþ havuç, bezelye ve kýzarmýþ patatesleri ekleyip 8-10 dakika birlikte piþiriniz. Tencereyi ateþten alýp kebabý ýsýtýlmýþ bir servis tabaðýna aktararak kýyýlmýþ maydanozu üstüne serptikten sonra servis ediniz.
Not: Deðiþik ve lezzetli bir yemek olan testi kebabýný baþyemek olarak yanýnda pilavla servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen