ARA

Yumurtalý Dürüm

Yumurtalý Dürüm Yoðurma kabýnýn içerisinde ýlýk süt ile mayayý karýþtýrýn. Maya eriyince üzerine sývýyað ve tuz ekleyin.


Malzemeler:

1 yemek kaþýðý kuru maya
1 çay kaþýðý süt
2 yemek kaþýðý sývýyað
4 su bardaðý un
1 çay kaþýðý tuz
Ýç Harcý Ýçin;
4 adet yumurta (haþlanmýþ)
1 su bardaðý rendelenmiþ beyaz peynir
1 su bardaðý lor peyniri
3 adet domates
3 adet yeþil biber
4 dal yeþil soðan
Yarým demet maydanoz
1 çay kaþýðý tuz
1 çay kaþýðý kýrmýzý pul biber

Hazýrlanýþý:

Yoðurma kabýnýn içerisinde ýlýk süt ile mayayý karýþtýrýn. Maya eriyince üzerine sývýyað ve tuz ekleyin. Unu yavaþ yavaþ katarak yoðurun. Hamur pütürsüz bir hale gelince kabýn üzerini temiz bir bezle örterek 30 dakika mayalanmaya býrakýn.

Bu arada içinin harcýný hazýrlayýn. Derin bir kaseye haþlanmýþ yumurtalarý dilimleyin. Domateslerin kabuklarýný soyup, küp küp doðrayýn. Ýyice yýkadýðýnýz yeþil soðan, biber ve maydanozlarý ince kýyýn. Beyaz peynir rendesi ve lor peynirini ekleyin. Pul biberi serpip, hafifçe karýþtýrýn.

Mayalanan hamurdan limon büyüklüðünde bezeler yapýn ve tezgaha alýn. Un serperek oklavayla her bezeyi bir yemek tabaðý büyüklüðünde açýn. Varsa sacýn üzerinde, yoksa teflon tavada bu lavaþ ekmeklerini önlü arkalý kýzartýn (yað kullanmayýn). Ekmeklerin içine yumurtalý harcý paylaþtýrýn ve dürüm yapýn. Hepsini böyle hazýrladýktan sonra 4?er parmak geniþliðinde keserek servis tabaðýna yerleþtirin. Bekletmeden servis yapýn. Bu tarifi hazýr lavaþ ekmeðiyle yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Kaynak: Sitemizde kullanýlan tarif ve fotoðraf Sn. Sahrap Soysal' a aittir. Kendisine teþekkür ederiz.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen