ARA

Kestaneli Hindi Göðsü

Kestaneli Hindi Göðsü Hindi göðüsleri döverek inceltin. Kestaneyi haþlayýp kabuklarýný soyduktan sonra iyice ezin.


Malzemeler:

2 Büyük Parça Hindi Göðsü
4 Dilim Füme Hindi
Yarým kg Kestane
1 Elma
1 Havuç
Yarým Kutu Krema
2 Yemek Kaþýðý Tereyaðý
Yarým Su Bardaðý Tavuk Suyu
Yarým Limon Suyu
Tuz, Karabiber, Tarçýn, Dereotu

Hazýrlanýþý:

Hindi göðüsleri döverek inceltin. Kestaneyi haþlayýp kabuklarýný soyduktan sonra iyice ezin. Havucu ince rendeleyin. Yarým kaþýk tereyaðýný kýzdýrýp havuçlarý ilave ederek 2-3 dakika çevirin. Elmayý rendeleyip limon suyu ile karýþtýrýn. Çukur bir kapta ezilmiþ kestane, havuç, elma, tuz, biber, tarçýn ve çok ince kýyýlmýþ dereotunu karýþtýrýn. Kremayý yavaþ yavaþ ekleyerek koyu ve kývamlý bir harç elde edin.

Ýki dilim füme hindinin üzerine bir dilim hindi göðsü yayýp içine hazýrladýðýnýz harçtan ilave ederek rulo yapýn. Mutfak ipliðiyle baðlayýn. Kalan tereyaðýný tavada kýzdýrýp hindileri çevirerek kýzartýn. Kenarý yüksek bir fýrýn kabýna alýp yarým su bardaðý tavuk suyu ekleyin. Orta ýsýlý fýrýnda iyice yumuþayana kadar 25-30 dakika piþirin. Sýcak olarak servis yapýn. Pamuk ipliði veya maydanoz saplarý ile baðlayabilirsiniz. Hindi fýrýnda piþerken, sýk sýk tepsideki suyundan kaþýkla alýp hindinin üzerine gezdirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen