ARA

Nar Þuruplu Hindi Fýrýn

Nar Þuruplu Hindi Fýrýn Öncelikle, temizlediðiniz hindiyi akan suyun altýnda iyice yýkayýp süzün. Hindinin her tarafýný kaðýt havlu yardýmýyla iyice kurulayýn.


Malzemeler:

1 adet temizlenmiþ bütün hindi (ya da yarým hindi)
5 yemek kaþýðý zeytinyaðý
1 yemek kaþýðý bal
1 çay kaþýðý tuz, karabiber
1 adet orta boy kuru soðan
2 yemek kaþýðý eritilmiþ tereyaðý
Sos için;
1 adet narýn suyu
1 yemek kaþýðý tereyaðý
2 yemek kaþýðý un
3 su bardaðý su (piþen hindi suyuyla karýþtýrýlacak)
1 çay kaþýðý tuz, karabiber

Hazýrlanýþý:

Öncelikle, temizlediðiniz hindiyi akan suyun altýnda iyice yýkayýp süzün. Hindinin her tarafýný kaðýt havlu yardýmýyla iyice kurulayýn. Þimdi de ellerinizi iyice yýkayarak, bir kaseye koyduðunuz zeytinyaðýna batýrarak hindinin her tarafýna zeytinyaðý sürün. Ayný þekilde balý da elinize alýp hindinin her tarafýna yedirin. Son olarak, tuz ve karabiberi de serpiþtirerek ovun. Diðer taraftan, soyulmuþ kuru soðanlarýn her birini dörde bölüp hindinin içine yerleþtirin. Eðer yemek için kullandýðýnýz hindi yarýmsa üzerine daðýtabilirsiniz.

Sýra þimdi hindiyi piþirmekte. Benim ilk önerim, hindiyi büyük bir fýrýn poþetinin için yerleþtirip 175 dereceye ayarlý fýrýnda en az 2,5-3 saat piþirmeniz. Ye da hindiyi fýrýn tepsisine yerleþtirip üzerini örtmeden de piþirebilirsiniz. Ancak, bu þekilde piþirdiðiniz hindinin üzeri iyice kahverengileþerek, piþme süresi tamamlanmadan yanýyor olduðu izlenimi verebilir. Böyle bir durumda, hindinin kahverengileþen yerlerini alüminyum folyoyla kapatýp yanmasýný önleyebilirsiniz. Ancak bu üzeri açýk piþirme yönteminde, her 30 dakikada bir fýrýnýn kapaðýný açýp önceden erittiðiniz tereyaðýný ve hindinin tepsideki suyunu hindinin üzerinde gezdirmeniz gerekir.

Üçüncü bir önerim, ben pek kullanmasam da doðru bir piþirme tekniði olan hindiyi hazýrladýktan sonra her tarafýný alüminyum folyoyla kapatarak fýrýn tepsisinde piþirme tekniðidir. Hangi tekniði kullanýrsanýz kullanýn, arada bir hindinin piþip piþmediðini kontrol edin. Sos için, küçük bir tencerede yaðý eritip yaðý ekleyerek iyice sararýncaya kadar, 3-4 dakika kýsýk ateþte kavurun.

Böylece unun kokusu gidecektir. Üzerine azar azar, piþen hindi suyuyla tamamladýðýnýz 3 bardak suyu ekleyin. Nar suyunu da hemen ilave edip sosu, sürekli karýþtýrarak kaynayýncaya kadar piþirin. Tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha kaynattýðýnýz sosu ocaktan alýn. Sosu piþen hindinin üzerine gezdirip varsa nar taneleri ve kestanelerle hindiyi süsleyip servise sunun.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen