ARA

Sucuklu Kurufasulye

Sucuklu Kurufasulye Kuru Fasulyeleri bir akþam önce yýkayýp, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla ýslatýn.


Malzemeler:

2 Su Bardaðý Kuru Fasulye
2 Baþ Kuru Soðan (Orta Boy)
1 Parmak Kadar Sucuk
2 Yemek Kaþýðý Salça
1 Çay Bardaðý Sývý Yað
Tuz - Sýcak Su

Hazýrlanýþý:

Kuru Fasulyeleri bir akþam önce yýkayýp, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla ýslatýn. (Eðer akþamdan ýslatmadýysanýz fasulye piþirmeye karar verdiðinizde sýcak su ile ýslayýp 1-2 saat kadar bekletin.)

Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye alýn ve tekrar üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyip fasulyeler yumuþayana kadar piþirin.(Suyu az gelirse bir miktar daha su ilave edin.)

Fasulyeler piþtiðinde suyunu süzüp, kenara alýn. Sývý yaðý yemeði piþireceðiniz tencereye alýn. Soðanlarý yemeklik doðrayýp tencereye ilave edip, kavurun. Soðanlar pembeleþmeye baþladýðýnda salçayý da ekleyerek kavurmaya devam edin.

Sucuðu soyup ince ince dilimleyin ve yarým ay þeklinde doðrayýn. Sonrasýnda sucuklarý da ilave edip, karýþtýrarak biraz kavurup, fasulyeleri tencereye alýn. Suyunu ve tuzunu da ekleyip 30 – 35 dakika daha piþirin. (Sürenin sonunda mutlaka kontrol edin, fasulyeler tam piþmediyse bir süre daha kýsýk ateþte piþirin.)

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen