ARA

Etli Patlýcan Dolmasý (6 Kiþilik)

Etli Patlýcan Dolmasý (6 Kiþilik) Patlýcanlarýn kabuðu alaca olarak soyulur, saplarý kesilip atýlýr ve enine ortadan ikiye bölünür.


Malzemeler:

6 Orta boy patlýcan
300 Gr orta yaðlý kýyma
2 Adet soðan
2 Büyük boy domates
2 Çorba kaþýðý dolmalýk pirinç
1 Çorba kaþýðý margarin
1 Limon
Yarým demet maydanoz
Yeteri kadar tuz

Süre: 35 dk.

Hazýrlanýþý:

Patlýcanlarýn kabuðu alaca olarak soyulur, saplarý kesilip atýlýr ve enine ortadan ikiye bölünür. Özel oyacakla veya ince,sivri ve keskin bir býçak yardýmýyla içleri oyularak boþaltýlýr. Ýçini hazýrlamak üzere kýymaya temizlenip yýkanmýþ pirinçi, rendelenmiþ soðan kabuklarý soyulup çekirdekleri çýkarýldýktan sonra çok küçük parçalar halinde doðranmýþ domates(veya hafifçe sulandýrýlmýþ bir çorba tabaðý domates salçasý), yýkanmýþ ve ince doðranmýþ maydanoz ve yeteri kadar tuz katýlýr.

Harç iyice birbirine karýþtýrýlýr ve patlýcanlara doldurulur. Dolmalarýn aðzý içlerini oyarken çýkarýlan düzenli parçalarla kapatýlýr ve derince bir kaba düzenli biçimde yerleþtirilir. Üstünü örtecek kadar su ilave edildikten sonra limon suyu ile margarin katýlýr ve orta ateþte piþirilir. Patlýcanlar yumuþayýp içindeki pirinç piþince ateþten indirilir. Dolmalar düzenli bir þekilde servis tabaðýna yerleþtirilir ve tencerede kalan suyu da üstüne dökülerek sýcak sýcak servis yapýlýr.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen