ARA

Yaprak Salamurasý

Yaprak Salamurasý Büyük bir tencere tuzlu su kaynatýlýr. Yapraklar saplarý üst üste gelecek þekilde dizilir.


Malzemeler:

Salamura asma yapraðý (Nisan sonu, Mayýs baþýnda ilk çýkan yapraklar ile asmalarýn ucunda haziranda çýkan son sürgün yapraklarý satýn alýnýr.)
5 kg asma yapraðý
2 kg. salamura tuzu
       
Hazýrlanýþý:

Büyük bir tencere tuzlu su kaynatýlýr. Yapraklar saplarý üst üste gelecek þekilde dizilir, parlak yüzleri üst üste getirilir, saplarý biraz kýsaltýlýr.

15’li yaprak demetleri geniþce bir tepsi veya leðene konur. Kaynayan tuzlu su hepsinin üstünü kapatacak þekilde dökülür.

Ertesi sabaha kadar bekletilir. Ertesi gün her demet alýnýr, saplarýnýn olduðu yere kaya tuzu serpilip, sap içte kalmak üzere parmak gibi rulo yapýlýr.

Bir cam kavanoza her bir rulo tabandan üste doðru istiflenir. Sýký sýký bastýrarak içinde hava kalmamasý saðlanýr. En üste gelince tepsideki su dökülür, bir kenarlý kabýn içine oturtulup, aðzý kapanýr.

Bir kaç gün tuzunu atmasý veya suyu azalýrsa ilave ederek havasýnýn çýkmasý beklenir, aðzý sýkýca kapatýlarak, loþ bir yerde kýþa hazýr, bekletilir.

Kullanýlacaðýnda her demet 15 yaprak olarak hesaplanýp, o kadar demet çýkarýlarak kaynar suya konup tuzundan arýndýrýlarak sarmak üzere hazýr edilir.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen