ARA

Fýrýnda Patates Dolmasý

Fýrýnda Patates Dolmasý Patatesleri yýkayýp bir tatlý kaþýðý tuz ilave edilmiþ kaynar suda diri kývamda haþlayýn.


Malzemeler:

200 gr kýyma
1 soðan
1 çay bardaðý domates suyu
1 yumurta
1 çorba kaþýðý mýsýrözü yaðý
1 çorba kaþýðý domates salçasý
1 su bardaðý sýcak su
Tuz
Karabiber
3 dal taze fesleðen

Hazýrlanýþý:

Ocaktan alýp süzün ve ýlýnýnca kabuklarýný soyun. Ýçlerini oyup çýkarýn. Soðaný temizleyip kýyýn. Fesleðeni kýyýn. Kýymayý derin bir kase’ye alýn. Soðan, fesleðen, bir yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karýþtýrýn. Karýþýmý patateslerin içine paylaþtýrýn. Patates dolmalarýný ýsýya dayanýklý bir fýrýn kabýna yerleþtirin. Ayrý bir kase de salça, domates suyu, mýsýr özü yaðý ve bir bardak sýcak suyu karýþtýrýn.

Hazýrladýðýnýz sosu patateslerin üzerlerine gezdirerek dökün. Önceden ýsýtýlmýþ 160 dereceye ayarlý fýrýnda 20-25 dakika piþirin. Piþme süresince fýrýn tepsisinin içindeki sosu arada bir kaþýkla bir miktar alarak patateslerin üzerine gezdirerek dökün. Patatesler iyice yumuþayýncaya kadar piþirin. Ocaktan alýn. Sýcak servis yapýn. Fýrýnda patates dolmasý artýk hazýr, afiyet olsun.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen