ARA

Etli Soðan Dolma

Etli Soðan Dolma Soðanlarý baþ kýsýmlarýný kesip, soyup, yýkayýn.


Malzemeler:

Soðan 6 büyük boy
Su 2 1/4 su bardaðý
Tuz 1 1/2 tatlý kaþýðý
Pirinç 1/3 su bardaðý
Maydanoz 1 demet
Dereotu 1/4 demet
Kýyma (orta yaðlý) 1 1/2 su bardaðý
Karabiber 1/2 tatlý kaþýðý
Margarin 1 yemek kaþýðý
Yumurta 1 adet
Limon suyu 3 yemek kaþýðý

Hazýrlanýþý:

Soðanlarý baþ kýsýmlarýný kesip, soyup, yýkayýn. Diðer yanda tencereye 2 su bardaðý su ve 1 tatlý kaþýðý tuz koy, kaynat. Soðanlarý kaynayan suya at hafif yumuþayýncaya deðin, yaklaþýk 15 dakika haþla. Soðanlarýn içlerini orta kýsýmlarýndan parmakla iterek parçalamadan, kenar kalýnlýðý 2-3 kat kalacak þekilde boþalt. Pirinci yýka, süz. Soðanlarýn birinden çýkan için, yarýsýný ince ince kýy.

Maydanoz ve dereotunu ayýkla, ince ince doðra. Pirinç, soðan, maydanoz, kýyma, kalan tuz, karabiber, 1/4 su bardaðý su ve yaðý iyice karýþtýr. Soðanlarý hazýrlanan içle doldur ve tencereye yerleþtir. Haþlama suyunu kaynat ve dolmalarýn üzerine yavaþça gezdir. Pirinç taneleri uzayýp yumuþayýncaya deðin, yaklaþýk 50 dakika piþir. Yumurtayý ayrý býr kapta limon suyu ile iyice çýrp. Dolmalarý suyun içinden alýp servis tabaðýna yerleþtir. Yumurta limon karýþýmýna dolmanýn suyundan bir kaç kaþýk koyup, ýlýt.

Bu karýþýmý tencereye azar azar eklerken, dolmanýn suyunu sürekli karýþtýr, kaynayýnca ocaðý kapat, dolmalarýn üzerine gezdir. Dereotu serp. Notlar Dolma içine domates veya salça eklenebilir. Bu þekilde hazýrlanýrsa yumurta sarýsý ve limon konmaz. Soðan dolmasý, çýkan için deðerlendirilebilmesi için yaprak yaprak sarýlabilir.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen