ARA

Kereviz Dolmasý

Kereviz Dolmasý Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çýkartýn. Kararmasýný önlemek için limonlu suda bekletin.


Malzemeler:

4 kereviz
3 havuç
1 su bardaðý dondurulmuþ bezelye
4 patates
3 soðan
3 sarýmsak
Yarým demet dereotu
Yarým su bardaðý zeytinyaðý
1 tatlý kaþýðý tozþeker
Yarým limonun suyu
1 su bardaðý sýcak su
Tuz

Hazýrlanýþý:

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çýkartýn. Kararmasýný önlemek için limonlu suda bekletin. Havuçlarý temizleyip kibrit çöpü þeklinde doðrayýn. Patatesleri soyup kibrit çöpü þeklinde kesin. Patates ve havuçlarý limonlu suya ilave edin. Soðanlarý soyup doðrayýn. Sarýmsaklarý soyup ezin. Bezelyeleri 5 dakika haþlayýp süzün. Tavada 3 kaþýk yaðý ýsýtýp soðan ve sarýmsaðý soteleyin.

Havuç, patates ve bezelyeleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. Kerevizleri süzüp tencereye yerleþtirin. Havuçlu karýþýmý içlerine paylaþtýrýn. Kalan yaðý üzerlerine gezdirip, tuz, þeker ve 1 çorba kaþýðý limon suyunu ekleyin. Sýcak suyu döküp tencerenin kapaðýný kapatýn ve sebzeler yumuþayýncaya kadar piþirin. Servis tabaðýna alýp üzerlerine dereotu serpiþtirin ve soðuyunca servis yapýn.

Afiyet Olsun.





COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen