ARA

Bulgurlu Biber Dolma

Bulgurlu Biber Dolma Biberlerin sap kýsýmlarýný kapak þeklinde kesip çekirdeklerini çýkarýn. Domatesleri soyup küp küp doðrayýn.


Malzemeler:

1 çay bardaðý zeytinyaðý
6 iri çarliston biber
6 salçalýk kýrmýzýbiber
1 su bardaðý bulgur
2 domates
2 soðan
2 dal taze soðan
1 tatlý kaþýðý tozþeker
1’er tatlý kaþýðý kuþüzümü ve dolmalýk fýstýk
2 çay bardaðý sýcak su
Tuz, karabiber, nane, yenibahar

Hazýrlanýþý:

Biberlerin sap kýsýmlarýný kapak þeklinde kesip çekirdeklerini çýkarýn. Domatesleri soyup küp küp doðrayýn. Kuru ve taze soðanlarý temizleyip kýyýn. Zeytinyaðýný tencerede ýsýtýp soðan ve taze soðanlarý soteleyin. Bulguru yýkayýp süzün ve kavrulmakta olan soðanlara ekleyin.

Domates, dolmalýk fýstýk ve kuþ üzümünü ilave edin. Tuz, karabiber ve tozþeker, nane ve yenibaharý serpip birkaç dakika daha kavurun. Hazýrladýðýnýz bulgurlu içle biberleri doldurup kestiðiniz kapaklarla kapatýn. Dolmalarý tencereye dizin. Üzerine sýcak su gezdirip orta ateþte kapaðý kapalý olarak piþirin. Soðuk veya ýlýk servis yapýn.

Afiyet Olsun.





COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen