ARA

Biber Dolmasý (3 Kiþilik)

Biber Dolmasý (3 Kiþilik) Ön hazýrlýk olarak biberlerin sap kýsýmlarýný bir býçak yardýmýyla keselim. Çekirdek yataklarýný çýkaralým.


Malzemeler:

½ Kg. Dolmalýk Biber
350 gr. Orta Yaðlý Kýyma
2 Kahve Fincaný Pirinç
1 Adet Orta Boy Soðan
1 Demet Maydanoz
2 Adet Orta Boy Domates
2 Tatlý Kaþýðý Salça
3 Diþ Sarýmsak
½ Çay Bardaðý Sývýyað
1 Çorba Kaþýðý Tereyaðý veya Margarin
Tuz, Karabiber

Hazýrlanýþý :

Ön hazýrlýk olarak biberlerin sap kýsýmlarýný bir býçak yardýmýyla keselim. Çekirdek yataklarýný çýkaralým. Kolay piþmelerini saðlamak için biberlerin alt kýsmýna býçakla küçük bir delik açalým.

Geniþ bir kaba sývýyaðý alalým. Küçük küçük doðradýðýmýz soðaný, pirinci, kýymayý, ince doðranmýþ domatesi, tereyaðýný veya margarini, 1 tatlý kaþýðý salçayý, küçük doðranmýþ sarýmsaklarý, tuz ve karabiberi ilave edelim. Tüm malzemeler özleþene dek yoðuralým. Hazýrladýðýmýz bu içi, biberlerin içine dolduralým.

Biberlerin aðýz kýsmýna domateslerden kestiðimiz kapaklarý yerleþtirelim. Geniþ bir tencereye biberleri dizelim. Kalan salçayý sýcak su ile karýþtýrarak tencereye ilave edelim (suyun biberlerin yarýsý geçmeyecek seviyede olmasý gerekir). Biberleri kýsýk ateþte piþirelim. Ilýndýktan sonra servis yapalým.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen