ARA

Kabak Graten

Kabak Graten Kabaklarýn kabuklarýný soyun ve doðrayýn. Tencereye tüm kabaklarý atýn, üzerine su ve tuz ilave edip haþlayýn.


Malzemeler:

1 kilo kabak
1,5 yemek kaþýðý tereyaðý veya margarin
4 yemek kaþýðý un
2 su bardaðý süt
1 tutam karabiber
100 gr. kaþar peyniri (ben göz kararý rendeledim, ihtiyaca göre daha fazla da olabilir)
Tuz

Hazýrlanýþý:

Kabaklarýn kabuklarýný soyun ve doðrayýn. Tencereye tüm kabaklarý atýn, üzerine su ve tuz ilave edip haþlayýn. Kabaklar haþlandýktan sonra suyunu süzmek için tencereden süzgece alýn.

Beþamel sos için; tereyaðý eritin, un ilave edin ve un kýzarýncaya kadar kavurun. Sütü yavaþ yavaþ çýrpma teli yardýmýyla tencereye dökün. Orta ateþte kaynayýncaya kadar karýþtýrýn. Kaynamaya yakýn karabiberi ilave edin ve ocaktan alýn.

Haþlanmýþ kabaklarý tepsiye dizin ve çatalla ezin. Üstüne beþamel sosunu dökün. Bir kenarda duran rendelenmiþ kaþar peynirini sosun üstüne eþit bir þekilde daðýtýn. Önceden ýsýnmýþ fýrýnda üzeri kýzarýncaya kadar piþirin.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen