ARA

Balkabaðý Güveci

Balkabaðý Güveci Kabaðýn sap kýsmýndan yuvarlak bir kapak kesin. Çýkan kapaðý bir kenara koyun. Çekirdeklerini ve liflerini temizleyin.


Malzemeler:

1 adet ufak balkabaðý
1 adet kereviz
1 adet pýrasa
2 diþ sarýmsak
6-7 adet arpacýk soðaný
4 adet domates
Yarým limon suyu(sebzelerle beraber kullanýlacak)
1 adet þalgam
2 çorba kaþýðý un
2,5 su bardaðý tavuk suyu
1 adet tavuk göðsü
Yeteri kadar tuz, kýrmýzý pulbiber, karabiber, kekik
4 yemek kaþýðý tereyaðý
1 adet kabak

Hazýrlanýþý:

Kabaðýn sap kýsmýndan yuvarlak bir kapak kesin. Çýkan kapaðý bir kenara koyun. Çekirdeklerini ve liflerini temizleyin. Balkabaðýný fýrýn tepsisine yerleþtirin. Ýçini dolduracak þekilde kaynar su ekleyin. Kapak kýsmýný üzerine kapatýp yumuþayýncaya kadar 1,5-2 saat piþirin.

Piþtikten sonra piþirme suyunu bir kepçe ile alýp atýn. Dýþ kabuðuna zarar vermeden büyük bir kaþýkla kabaðýn içini çýkartýn. Bu içleri miksere koyup püre haline getirin. Malzemedeki tüm sebzeleri küp þeklinde doðrayýn.Bir tencerede tereyaðýný kýzdýrýn.

Arpacýk soðanlarýný bütün olarak bu yaðda pembeleþtirin. Pýrasalarý ve sarýmsaklarý ilave edip ara sýra karýþtýrarak 3-5 dakika hafif ateþte yumuþayýncaya kadar piþirin. Unu ilave edip karýþtýrarak köpürene kadar 1-2 dakika piþirin. Ayrý bir tencerede; tavuk suyunu, doðranmýþ tavuk göðsünü ve kabak püresini tencereye koyun.

Suda kereviz küplerini süzüp, tuz, pulbiber ve karabiber ile birlikte tencereye ilave edin. Kaynadýktan sonra 20 dakika hafif ateþte piþirin. Kereviz saplarý ve þalgamlarý katýp 20 dakika daha piþirin. Domates, kabak küpleri ve kekiði ilave edip 10 dakika piþirin. Ocaktan aldýktan sonra limon suyunu ilave edin. Güveci balkabaðýnýn içine doldurun ve bir servis tabaðýna yerleþtirin. Servise sunun.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen