ARA

Ýþkembeli Nohut Yahnisi

Ýþkembeli Nohut Yahnisi Nohutlarý bir gece önceden ýlýk suya basýn. Ertesi gün süzün ve iyice yumuþayýncaya kadar 10 su bardaðý kaynar suda haþlayýn ve sonra süzün.


Malzemeler:

250 gr. iþkembe
2 su bardaðý nohut
10 su bardaðý kaynar su
4 yemek kaþýðý sirke
¼ limonun suyu
5 diþ sarýmsak
3 adet ufak boy kuru soðan
3 adet orta boy domates
4 adet küçük boy dolmalýk biber
3 yemek kaþýðý tereyaðý

Hazýrlanýþý:

Nohutlarý bir gece önceden ýlýk suya basýn. Ertesi gün süzün ve iyice yumuþayýncaya kadar 10 su bardaðý kaynar suda haþlayýn ve sonra süzün. Soðaný ve sarýmsaðý soyup, yemeklik doðrayýn. Domatesleri küçük küpler halinde doðrayýn.

Biberlerin sap ve çekirdeklerini çýkartýp, ince ince doðrayýn. Temizlenmiþ olarak alýnan iþkembeyi iyice yýkayýn, iri parçalara bölün, bol suya aktarýn. Ýçine sirke, limon suyu ilave edip, iþkembeler iyice yumuþayýncaya kadar orta ateþte piþirin.

Sonra ateþten alýn, suyunu süzüp, bir kenarda bekletin. Ýþkembe parçalarý soðuduktan sonra kuþbaþý þeklinde doðrayýn.
Ayrý bir tencerede tereyaðýný eritin. Doðranmýþ soðan, sarýmsak ve biberleri içine atýp, 2-3 dakika kadar karýþtýrýn. Soðanlar pembeleþince, doðranmýþ iþkembeleri ilave edip biraz çevirin.

Doðranmýþ domatesleri de ekleyin. Domatesler suyunu verip, çekinceye kadar çevirin. 3 su bardaðý sýcak su, 2 su bardaðý iþkembe suyunu ve haþlanmýþ nohutlarý yemeðe karýþtýrýn. Kaynayýnca, ateþi kýsýp, orta ateþte kapaðý kapalý olarak piþmeye býrakýn. Ateþten indireceðinize yakýn tuz ve kýrmýzý pul biberi ekleyin. Sýcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen