ARA

Soðanlý Kavurma (4 Kiþilik)

Soðanlý Kavurma (4 Kiþilik) Soðan ve sarmýsaðý soyun. Soðaný ikiye bölün. Sarmýsaðý ezin.


Malzemeler:

300 gr Arpacýk Soðaný
3 Diþ Sarmýsak
1 kg Dana Eti
2 Çorba Kaþýðý Margarin
2 Tatlý Kaþýðý Pulbiber
3 Çorba Kaþýðý Domates Salçasý
2 Su Bardaðý Et Suyu
2 Çorba Kaþýðý Kekik
Tuz, Karabiber

Hazýrlanýþý:

Soðan ve sarmýsaðý soyun. Soðaný ikiye bölün. Sarmýsaðý ezin. Eti (3cm büyüklüðünde) kuþbaþý doðrayýn. Margarini büyük bir tencerede eritin. Eti tencereye alýp kavurup tencereden alýn.

Soðan ve sarmýsaðý ayný tencereye ilave edip kavurun.

Ardýndan tekrar eti ekleyin. Pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandýrýn. Salçayý ekleyip kavurmaya devam edin. Bir miktar et suyunu ilave edip çekmesini bekleyin. Bu iþlemi bir iki kere daha tekrar edin.

Et suyunun kalanýný tencereye ekleyin. Eti kýsýk ateþta ve tencerenin kapaðýný kapatarak 80 dakika kadar piþirin. Piþme süresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandýrýn. Kavurmayý tabaklara paylaþtýrarak servis yapýn.

Öneri: Bayramdan sonra eti deðerlendirmek için malzemeleri deðiþtirerek tekrar kavurma yapabilirsiniz. Örneðin kavurmaya mantar katabilirsiniz. Bunun için tarifi aynen yukarýda verildiði gibi uygulayýp soðanlarý kavururken mantarý ilave edin. Mantarý kýsa süre kavurup eti ekleyin. Ardýndan tarifin kalan kýsmýný uygulamaya geçebilirsiniz.

Kolayca kavurmak:

Eti kavurmak için kalýn tabanlý veya teflon bir tencere kullanýn. Bir miktar yað eritin ve eti ilave edip kavurmaya baþlayýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen