ARA

Patlýcanlý Çevirme

Patlýcanlý Çevirme Patlýcanlarý uzunlamasýna keserek 10 dak. Tuzlu suda bekletip, suyunu süzün.


Malzemeler:

5 Adet Patlýcan
1/2 Kg Tavuk Eti
2 Su Bardaðý Pirinç
125 gr Tereyaðý
1 Adet Soðan
3 Çorba Kaþýðý Dolmalýk Fýstýk
Yenibahar, Tuz karabiber

Hazýrlanýþý:

Patlýcanlarý uzunlamasýna keserek 10 dak. Tuzlu suda bekletip, suyunu süzün. Patlýcanlarý kýzartýn ve yaðýnýn süzülmesini saðlayýn. Tavuklarý kuþbaþý þeklinde doðrayýn. Ýncecik kýyýlmýþ soðanla suyunu çekinceye kadar kavurun. Kenarda dinlendirin. Diðer tarafta fýstýklarý kavurun. Pirinci tuzu ve yenibaharý ilave ederek iç pilavý hazýrlayýn. Çukur bir tencerenin altýna patlýcanlarý ortadan yukarýya doðru yerleþtirin.

Tencerenin dibinin tamamen örtülmüþ olmasýna özellikle dikkat edin. Pilavýn yarýsýný patlýcanlarýn üzerine yerleþtirin. Bunun üzerine tavuklu harcý daha sonra da pilavýn geri kalanýný yayýn. Kýsýk ateþte 10 dak. Piþirip dinlendirin. Servis yapmadan önce tabaða ters çevirerek alýn. Üzerini domates, biber, dereotu ve maydanoz ile süsleyin. Sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen