ARA

Deniz Börülcesi

Deniz Börülcesi Deniz börülcelerinin çamurlu köklerini kesip atýn, topraklý kalan kýsýmlarýný iyice yýkayýn, dallarýný ayýrýn.


Malzemeler:

500 gram deniz börülcesi
1 çay kaþýðý kabartma tozu (karbonat)
2 yemek kaþýðý zeytinyaðý
4 diþ sarýmsak
1 yemek kaþýðý limon suyu

Hazýrlanýþý:

Deniz börülcelerinin çamurlu köklerini kesip atýn, topraklý kalan kýsýmlarýný iyice yýkayýn, dallarýný ayýrýn. Bir tencereye soðuk su ve kabartma tozunu koyarak kaynatýn. Kaynayan suya deniz börülcelerini atýn, diriliklerini kaybetmeyecek þekilde yumuþayana kadar (10-15 dakika) piþirin. Börülceleri delikli kepçe ile sýcak iken çýkartýn, soðumaya býrakýn.

Soðuduktan sonra her bir büyük sapý alt kýsmýndan tutarak parmaklarýnýzla ince dallardaki yeþil börülceleri bir salata tabaðýnýn içine sýyýrýn, üzerlerine hemen zeytinyaðýný dökün ve karýþtýrýn. Sofraya getirmeden önce bir havanda sarýmsaklarý az tuz ile dövün, limon suyunu ilave edin, karýþtýrýp önceden yaðlanmýþ deniz börülcelerinin üzerine dökün.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen