ARA

Pýrasa Paçasý

Pýrasa Paçasý Pýrasalarý çok ince halkalar halinde doðrayýn. Körpe olan yeþil yapraklarýndan da, bir miktar katýn.


Malzemeler:

1 kg körpe pýrasa
1 ufak soðan
100 gr kýyma
2 yumurta
5 çorba kaþýðý yoðurt
3 çorba kaþýðý un
50 gr tereyaðý
4 diþ sarýmsak
Yeterince sirke
Kýrmýzýbiber, tuz

Hazýrlanýþý:

Pýrasalarý çok ince halkalar halinde doðrayýn. Körpe olan yeþil yapraklarýndan da, bir miktar katýn. 1 kaþýk sývý yaðda çintme soðan kavurarak, doðranmýþ pýrasalara ilave edin. Bir miktar daha kavurduktan sonra kýyma da ekleyin. Kýymalar kavrulunca, kavurma tenceresine malzemenin üzerini aþacak kadar su koyup tencerenin kapaðý kapatýn ve tüm malzemenin iyice piþmesini saðlayýn.

Gerekiyorsa su ilave edin. (Daha sonra hazýrlayacaðýnýz sos için gereken su buradan alýnacaktýr.) Tel süzgeçten geçirilerek suyu süzün. Süzülen suya çýrpýlmýþ 2 yumurta, 5 çorba kaþýðý çýrpýlmýþ yoðurt, tereyaðýnýn yarýsý ve elekten geçirerek 3 çorba kaþýðý un ilave edin. Beþamel sostan koyuca bir sos elde edene kadar karýþtýrarak piþirin. Bu sosun bir kýsmý ayýrýp, kalanýna kýymalý pýrasalarý karýþtýrarak servis tabaðýna alýn. Kalan sosa dövülmüþ sarýmsak çok az sirke katarak üzerine dökün. Kalan tereyaðý ile kýrmýzý pul biber yakarak onu da, Pýrasa Paçasýnýn üzerine dökün.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen