ARA

Patates Yahnisi

Patates Yahnisi Elmalarý küp küp doðrayýn. Patateslerin kabuklarýný soyun ve parçalara bölün, lahanayý ince ince kýyýn.


Malzemeler:

1 kg patates
1 kg lahana
2 adet sucuk
2 adet elma

Hazýrlanýþý:

Elmalarý küp küp doðrayýn. Patateslerin kabuklarýný soyun ve parçalara bölün, lahanayý ince ince kýyýn. Her ikisini de ayrý tencerelerde tuzunu kararlayýp 15dk 3 er bardak suda haþlayýn. Sonra her ikisinin de suyunu süzün ve suyunu atmadan muhafaza edin. Patates ve lahana haþlanýrken sucuklarý kare þeklinde doðrayýn ve normal kýzarttýðýnýz gibi yaðý iyice akýncaya kadar kuru bir þekilde kýzartýn.

En son haþlanmýþ patatesi püre edin, içine önce sucuklarý ve sucuðun yaðýný katýp iyice karýþtýrýn. Ancak sucuðun yaðýndan biraz ayýrýn. Eðer patates püresi katý olduysa lahanayý da püreye karýþtýrdýktan sonra içine muhafaza etmiþ olduðunuz sebze suyu karýþýmýný, püre içine istediðiniz kadar katýn ama dikkat edin fazla cývýk olmasýn. Servis yapmadan önce üzerine doðranmýþ elmalarý dizerek süsleyin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen