ARA

Rösti

Rösti Bir gün önceden piþirilmiþ ve buzdolabýnda durmuþ patateslerin kabuklarý soyup, soðanlarla birlikte rendeleyin.


Malzemeler:

750 gr. kabuklu patates
1 orta boy soðan
1 çay kaþýðý tuz
Çok az beyaz karabiber
80 gr. Margarin

Hazýrlanýþý:

Bir gün önceden piþirilmiþ ve buzdolabýnda durmuþ patateslerin kabuklarý soyup, soðanlarla birlikte rendeleyin. Tuz, karabiber de beraber karýþtýrýn. Yaðýn yarýsý yaklaþýk 26 cm.lik teflon tavada eritilir yað kýzýnca rende patatesler tavaya yayýlýr üzerine bastýrýlarak düz hale getirilir. Tavayý devamlý sallayarak patateslerin tavaya yapýþmamasý saðlanýr.

Patateslerin bir yüzü iyice kýzarýp pembe pembe olunca tavaya büyük bir tabak kapatýlýr tava ters çevrilerek bir tarafý kýzarmýþ Rösti tabaða nakledilir. Kalan 40 gr.margarin tekrar tavaya konur kýzdýrýlýr ve tabaktaki Röstinin diðer yaný kýzarmasý için tavaya konur ve kýzartýlýr. Piþirme bitince kesilmek üzere rösti düz bir yere alýnýr üçe veya dörde kesilerek garni olarak tabaða alýnýr.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen