ARA

Fýrýnda Pýrasalý Püre

Fýrýnda Pýrasalý Püre Hafif tuzlu suyun içinde patatesleri haþlayýn. Kabuklarýný soyduktan sonra süt ekleyerek püre haline getirin.


Malzemeler:

2 büyük boy patates
3 yemek kaþýðý süt
1 su bardaðý kýyýlmýþ pýrasa
2 adet yeþil soðan
Yarým bardak kaþar peyniri
1 yemek kaþýðý kýyýlmýþ maydanoz
1 yumurta
2 yemek kaþýðý su
1.5 su bardaðý ekmek kýrýntýsý
Tuz ve baharat

Hazýrlanýþý:

Hafif tuzlu suyun içinde patatesleri haþlayýn. Kabuklarýný soyduktan sonra süt ekleyerek püre haline getirin. Pýrasalarý ve yeþil soðaný bir miktar suyun içinde 10 dakika kadar piþirin. Daha sonra mutfak robotu yardýmýyla kýyýn. Püre haline getirdiðiniz patatesleri geniþ bir kaba alýn, pýrasa, yeþil soðan ve kaþar peynirini de ekleyerek karýþtýrýn. Tuz ve baharatlarla tatlandýrýn.

Tepsiye alüminyum folyo serdikten sonra, ekmek kýrýntýlarýný serpiþtirin. Ekmek kýrýntýlarý karýþýmýn tepsiye yapýþmamasýný saðlayacak. Hazýrladýðýnýz karýþýmý tepsiye yaydýktan sonra üzerine önce ekmek kýrýntýlarý dökün sonra da çýrpýlmýþ yumurtayý sürün. 250 derece sýcaklýktaki fýrýnda üzeri kýzarýncaya kadar piþirin. Dikdörtgen dilimler kesip, üst yüzey dýþarýda kalacak þekilde servis tabaðýna ikiye katlayarak alýn.Hem sýcak hem de soðuk servis edilebilen bir yemek.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen