ARA

Enginarlý Pilav

Enginarlý Pilav Enginarlarýnýzý yayvan bir tencerede su ve yarým limonu sýkýp tencereye koyup kapaðýný kapatarak haþlýyoruz.


Malzemeler:

4 büyük enginar
1 su bardaðý pirinç
1 orta boy soðan
2-3 diþ sarýmsak
1/2 demet maydanoz
1/2 limon
Tuz, karabiber
2-3 yemek kaþýðý zeytinyaðý

Hazýrlanýþý:

Enginarlarýnýzý yayvan bir tencerede su ve yarým limonu sýkýp tencereye koyup kapaðýný kapatarak haþlýyoruz. Ben çok haþlanmýþ sevmem hafif diri kalmýþýný severim. Siz arzunuza göre haþlayýn. Diðer tarafta pirinci yýkayýn. Süzün. Tencerenin altýný yakýn 1,5 yemek kaþýðý zeytinyaðýný tencereye koyun. Pirinçleri ekleyin kavurun.

Kavurduktan sonra 1,5 su bardaðý suyu ve tuzu ekleyip pilav olarak piþirin. Kenara alýn. Tavada geri kalan zeytinyaðýný koyun. Küp doðranmýþ soðan ve ince kýyýlmýþ sarýmsaðý ekleyerek kavurun. Pilav tenceresinin içine kavurduðunuz soðan, sarýmsak karýþýmýný ekleyin, ince kýyýlmýþ maydanozu ekleyin harmanlayýn. Harmanlanan pirinç karýþýmýndan tabaklara aldýðýnýz enginarýn üstüne koyup servis yapýn.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen