ARA

Patlýcan Oturtma

Patlýcan Oturtma Patlýcanlarý soyun ve tuzlu soðuk suda 25-20 dakika kadar bekletin. Güzelce sularýný sýkýp bir temiz bez üzerine ya da kaðýt peçete üzerine 1 parmak geniþliðinde doðrayýn.


Malzemeler:

3 adet patlýcan (büyüklerinden)
250 gr kýyma
1 büyük soðan
2 adet sivri biber
2 adet domates
2-3 diþ sarýmsak
1 yemek kaþýðý salça
Tuz, kýrmýzýbiber, karabiber
1,5 su bardaðý sýcak su
Kýzartmak için:
Sývý yað

Hazýrlanýþý:

Patlýcanlarý soyun ve tuzlu soðuk suda 25-20 dakika kadar bekletin. Güzelce sularýný sýkýp bir temiz bez üzerine yada kaðýt peçete üzerine 1 parmak geniþliðinde doðrayýn. Patlýcanlarý kýzgýn yaðda arkalý önlü kýzartýn. Ýçini hazýlamak için önce tavaya 1 yada 2 çorba kaþýðý kadar kýzartma yaðýndan koyun.

Kýymayý içinde güzelce suyunu salýp çekene kadar kavur. Daha sonra doðranmýþ sivri biber ve soðanýný ilave et. 10 dakika da bu þekilde kýsýk ateþte kavur. Domatesin bir tanesini rendele ve salçayla beraber kýymalý karýþýma ilave et. Kabuklarý temizlenmiþ sarýmsaklarý küçük küçük doðra ve onuda tavaya ilave et.

Tuzunu ve baharatlarýnýda ilave ettikten sonra 5-10 dakika kadar daha kavur ve ateþin altýný kapat. Yaklaþýk 22-24 çapalarýnda bir tepsi yada tavanýn tabanýna kýzartýðýnýz patlýcanlarý dizin. Üzerine kýymalý harcý yayýn. Tekrar harcýn üzerine kalan patlýcanlarý dizin. Üzerine 1 domatesi dilimleyin ve üzerine aralýklý olarak dizin. Eðer fýrýnda yapmak istiyorsanýz üzerine 1-2 adet biberde dizebilirsiniz.

Ben ocakta piþirdiðim zaman sadece domates koyuyorum. Sýcak suya 1 çay kaþýðý kadar tuz ve kýrmýzý biber ilave edip, bu suyu tepsiye/tavaya ileve edin. Ocakta kýsýk ateþte 20 dakika kadar piþirdikten sonra sýcak olarak servis yapabilirsiniz. Eðer fýrýnda piþirecekseniz önceden ýsýtýlmýþ 175 derece fýrýnda 20-25 dakika kadar fýrýnlayýn.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen