ARA

Yeþil Mercimek Yemeði

Yeþil Mercimek Yemeði Mercimekler ayýklanýp, yýkanacak. Tercihinize göre, mercimeði 3 Saat kaynar su içerisinde beklettikten sonra kullanabilirsiniz.


Malzemeler:

2 Su Bardaðý Yeþil Mercimek
1 Adet Soðan
6 Yemek Kaþýðý Sývýyaðý yada zeytinyaðý
1 Tatlý Kaþýðý Domates Salçasý
1 Tatlý Kaþýðý Biber Salçasý
1 Çay Kaþýðý Karabiber
1 Çay Kaþýðý Kimyon
1 Tatlý Kaþýðý Tuz
7 Su Bardaðý Kaynar Su

Hazýrlanýþý:

Mercimekler ayýklanýp, yýkanacak. Tercihinize göre, mercimeði 3 Saat kaynar su içerisinde beklettikten sonra kullanabilirsiniz. Yada, benim yaptýðým gibi tencerede 5 dakika haþlayýp, kara suyunu döker ondan sonra yemekte kullanabilirsiniz. Bir baþka yöntem, akþamdan suya bastýrýr öylece kullanabilirsiniz. Soðan, yemeklik doðranacak.

Tabaný kalýn çelik tencereye, 6 Yemek kaþýðý sývýyaðý katýlýp ýsýtýlacak. Yemeklik olarak doðradýðýmýz, 1 Adet soðan katýlacak. Ocak ýsýsý yüksek olmayacak. Düþük ýsý da, soðanlar çevrilerek en az 5 dakika kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açýlarak, 1 Tatlý kaþýðý domates salçasý, 1 Tatlý kaþýðý biber salçasý katýlýp, yine düþük ýsý da kokusu çýkýncaya kadar kavrulacak.

7 Su bardaðý kaynar su katýlacak, 1 Çay kaþýðý karabiber, 1 Çay kaþýðý kimyon, 2 Su bardaðý yeþil mercimek katýlacak, karýþtýrýlacak. Ocak ýsýsý yükseltilecek. Tenceredeki malzemeler kaynamaya baþladýktan sonra, tencere kapaðý kapatýlacak. Isý en düþük ýsý konumuna getirilecek. Saat'a bakýlacak bir yere not edilecek. 30 dakika sonra mercimek yemeðiniz hazýr. 1 Tatlý kaþýðý tuzu þimdi ilave edebilir, yemeðin tuzunu karar hale getirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen