ARA

Tencere Kebap

Tencere Kebap Ön hazýrlýk olarak soðaný ayýklayýp, küçük küpler halinde doðrayýn. Patatesin kabuklarýný soyun. Havucu kazýyýn.


Malzemeler:

600 gr Kuzu kuþbaþý
45 gr margarin
100 gr Soðan
1 tatlý kaþýðý Tuz
1/2 tatlý kaþýðý Karabiber
Baharat torbasý
2 bardak Domates suyu
250 gr Patates
125 gr Havuç
125 gr Bezelye

Hazýrlanýþý:

Ön hazýrlýk olarak soðaný ayýklayýp, küçük küpler halinde doðrayýn. Patatesin kabuklarýný soyun. Havucu kazýyýn. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doðrayýn. Bezelyeyi ayýklayýn. Domates suyunu hazýr almadýysanýz, domateslerin kabuklarýný soyup çekirdeklerini temizledikten sonra sularýný sýkýn. Havuç ve bezelyeyi, içine biraz tuz atýlmýþ bol suda haþlayýn.

Sebzeler daha diri iken kabý ateþten alýn. Sebzeleri bir süzgece aktarýn. Sularýný iyice süzdürün. Yaðýn üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateþte eritin. Yað kýzmaya baþlayýnca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sýk sýk karýþtýrarak, 3-4 dakika, patateslerin dýþý sert bir kabuk baðlamaya baþlayýncaya kadar kýzartýn. Patatesleri, yaðýný süzdürerek tencereden baþka bir kaba aktarýn.

Ayný yaðda eðer gerekirse biraz daha yað ilave edebilirsiniz hafifçe haþlanmýþ havuç ve bezelyeyi de kýzartýn. Sebzeleri kýzarttýktan sonra yaðlarýný süzdürüp, patateslerin bulunduðu kaba aktarýn. Kalan yaðý, orta boy bir tencerede, orta ateþte eritin. Yað kýzmaya baþlayýnca, kuþbaþý doðranmýþ kuzu etini ilave edin.Ateþi açýn. Etleri bir kevgirle ara sýra karýþtýrarak, 5-6 dakika, pembeleþinceye kadar sote edin. Soðaný tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sýra karýþtýrarak, birkaç dakika daha piþirin.

Tuzunu ve biberini serpin. Sebzeleri katýn. Suyunu ilave edip, bir taþým kaynatýn. Bu arada tencerenin üzerinde oluþan kefi, bir kevgirle alýp, atýn. Baharat torbasýný ilave edin. Ateþi kýsýn. Tencerenin kapaðýný sýkýca örtün. Kebabý, aðýr ateþte 25-30 dakika, etler yumuþayýncaya kadar piþirin. Bu süre içinde, ara sýra tencerenin kapaðýný açýp, etlerin piþip piþmediðini kontrol edin. Gerekirse piþirme süresini uzatýn.Tencere kebabýný piþer piþmez, sýcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen